Říje, jak má být II.

04.08.2019 12:37

Včera ten zážitek byl úžasný, dnes podobný, jen chyběl srncův souboj. Ráno ve čtvrt na šest jsem byl už na místě, na tom samém jako včera. Můj plán byl ale, že si lehnu k druhému balíku. Bohužel nešlo to, srna se srncem tam snad jsou celou noc a tak mi zbylo místo včerejší. No nic se nedá dělat, opět bude srna se srncem dál, než bych chtěl a se stejným pozadím na fotkách.

Uvelebuji se, zvěř o mně neví, zalehám na zem, pěkně to studí, vydržím to. Nakonec celá vycházka byla tříhodinová. Trvalo téměř dvě hodiny, než došlo k pokládání a to už světlo nebylo moc dobré. Oteplení a lehce se tetelící vzduch se podepsal na kvalitě fotek. K pokládání dnes ráno došlo dvakrát, jinak většinu času srnčí pár trávil v ležící poloze. Lišče, které dnes vyšlo na opačném konci enklávy a až skoro v devět hodin svou přítomností rozkřičelo ťuhýky a veškeré ptactvo kolem. Srnčí zvěř znervózněla, popoběhla blíže ke keřům, lišče se polekalo a zmizelo, srnčí za krátko také, navzájem se po-zrazovali.

Já posbíral své vybavení a vytratil se, nemělo smysl v takovém ostrém světle dál čekat, srnčí bez tak vyjde až v podvečer. Dnešní ráno nebylo tak živé, ale stejně to byl neskutečný zážitek!